023 - 5431999 |

Wij zijn Pieters BIM Advies

Pieters BIM advies is een discipline onafhankelijk adviesbureau in de bouwsector en ondersteunt organisaties en projecten op een praktische toepassing van BIM. Ons uitgangspunt is altijd het eindproduct dat voldoet aan de eisen van de klant en de gebruiker. Wij onderscheiden ons door onze klanten te adviseren en de adviezen te helpen implementeren.

Wij verzorgen de verschillende BIM-rollen op verschillende manieren voor diverse typen klanten. Denk aan overheden, universiteiten, bouwbedrijven, architecten, woningcoöperaties en projectontwikkelaars. In samenspraak met de klant en de gebruiker stellen we de wensen, eisen en randvoorwaarden voor het product vast en vertalen we deze naar een soepel te doorlopen proces voor de organisatie of het project.

Naast BIM leveren wij diverse aangrenzende adviesdiensten op gebied van digitalisering, plannen van aanpak, aanbestedingen en contactvorming.

Maarten Lubbers en Marianne Barendregt

Maarten Lubbers en Marianne Barendregt zijn de proces- en informatiemanagers binnen Pieters BIM advies. Zij verzorgen het contact met de klanten en de inhoudelijk vormgeving van de werkzaamheden.

© Beeld: Jeroen Musch

Pieters organisatie

Pieters heeft de afgelopen jaren volop geïnvesteerd op het gebied van BIM. De kartrekkers in deze cultuurverandering zijn de basis van ons adviesteam. Met meerdere vestigingen en meer dan 170 medewerkers behoort Pieters tot de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus van Nederland. Maar omdat wij regionaal gevestigd zijn, kunnen klanten gewoon bij ons binnen lopen voor advies en is de bouwplaats altijd in de buurt.

Onze platte organisatiestructuur zorgt ervoor dat wij gemakkelijk te benaderen zijn, proactief in kunnen gaan op ontwerpvraagstukken en vlot reageren bij vragen van de opdrachtgever en het projectteam.

Pieters Bouwtechniek

Pieters Bouwtechniek is een toonaangevend en onderscheidend onafhankelijk ingenieursbureau in constructieadvies. Toonaangevend vanwege onze deskundigheid en onderscheidend door onze proactieve aanpak en werkwijze. Uitgangspunt is een veilig, functioneel en integraal ontwerp dat leidt tot een gebouw dat voldoet aan de eisen en wensen van opdrachtgever en gebruiker. Wij werken aan diverse opdrachten van universiteiten, onderzoeksinstituten, architecten, gemeenten, woningbouwverenigingen, ontwikkelende aannemers, particulieren en projectontwikkelaars, zijn actief betrokken en adviseren de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering.

Pieters bouwkunde

Pieters Bouwkunde is een bouwadviesbureau dat het bouwkundig tekenwerk verzorgt van bouwprojecten die zijn ontworpen door architecten uit binnen- en buitenland. Deze werkzaamheden voeren wij uit in opdracht van architecten, ontwikkelaars, aannemers, overheid, woningcorporaties en particulieren.

Tijdens de bouwkundige uitwerking zien we een belangrijke rol weggelegd voor de architect, in de vorm van het houden van esthetisch toezicht. Wij werken de projecten dan ook graag zoveel mogelijk samen met de architect uit. Daarnaast leveren wij diverse diensten op het gebied van bouwkunde, projectmanagement, vastgoedmanagement, bouwregelgeving, contractmanagement en directievoering en toezicht.

© Pieters BIM advies | Privacy verklaring
voor constructieadvies
voor bouwkundigadvies